News

Willie Wartaal brengt komend jaar zijn eerste eigen boek uit

2023 is nog niet afgelopen, maar Willie Wartaal mag nu al terugkijken op een jaar vol mooie momenten. Hij maakte zijn theaterdebuut en stond in uitverkochte theaters met zijn allereerste solovoorstelling. Wiwa bracht daarnaast, na een pauze van vijf jaar, een nieuw album met De Jeugd van Tegenwoordig uit. Hun show op Lowlands was de drukst bezochte show van het festival en ging viral op YouTube.

Onlangs kondigde Wiwa aan dat zijn theatershow wegens succes in reprise gaat en deze week liet de artiest via social media weten dat hij volgend jaar een boek gaat uitbrengen. Het boek verschijnt via uitgeverij Luitingh-Sijthoff en is gebaseerd op verhalen uit zijn voorstelling en jeugd.

Willie Wartaal vertelt in het boek over over zijn uitdagende jeugd in een huis waar vaak meer drugs dan eten aanwezig was, tot aan zijn dj jaren in Portugal en de opkomst van zijn roem met De Jeugd van Tegenwoordig. Moederdag, zoals het boek heet, is een rauw, ontwapenend en eerlijk boek vol coming-of-age verhalen die zowel tragisch als hilarisch zijn. Het is ook een boek vol humor, levenslessen en tips over gezondheid en psychologie. En dat aangevuld met foto’s, cartoons en staafdiagrammen.