Events

Rechter stelt TicketSwap in het gelijk

De rechtbank in Amsterdam heeft vandaag geoordeeld dat alle eisen van evenementenorganisator Free Your Mind in hun zaak tegen TicketSwap zijn verworpen. De rechtbank verwacht ook dat Free Your Mind de ongefundeerde, belastende uitingen niet verder verspreidt en geen verdere negatieve uitingen over TicketSwap zal doen.

Een kleine maand geleden sleepte Free Your Mind het platform TicketSwap voor de rechter. De evenementenorganisator beschuldigde TicketSwap van het verkopen van nepkaartjes. “TicketSwap adverteert met SecureSwap-tickets, maar dat is in de werkelijkheid niet altijd zo. Er worden dus ook nepkaartjes verkocht”, zo zei een woordvoerder toen. Free Your Mind eiste van de website te worden gehaald.

De rechtbank gaat hier niet in mee, tot opluchting van TicketSwap. CEO Hans Ober: “Het creëren van een eerlijk en veilig platform voor het kopen en doorverkopen van tickets is waar wij ons bij TicketSwap al elf jaar lang elke dag voor inzetten. We zijn dan ook verheugd met de uitspraak van de rechter, die laat zien dat consumenten hun tickets moeten kunnen doorverkopen. Dat is het recht van de consument. Wanneer dat niet zou kunnen via een veilig platform als TicketSwap, worden consumenten onnodig beperkt in hun verkoopmogelijkheden als zij onverhoopt niet meer kunnen gaan, en zullen ze uitwijken naar minder veilige manieren om tickets te kopen en verkopen. Dat leidt tot fraude en woekerprijzen in de evenementenindustrie. We hadden er al alle vertrouwen in en zijn blij met deze bevestiging van de rechter.”