News

1 dode en 1000 flauwgevallen fans bij concert Taylor Swift

De extreme hitte die Brazilië momenteel teistert heeft voor chaos gezorgd tijdens een concert van Taylor Swift in Rio de Janeiro. Meer dan duizend fans vielen flauw. Eén bezoeker is zelfs overleden. Het slachtoffer is een 23-jarige vrouw, meldt de Braziliaanse krant Folha de S.Paulo. Ze viel nog voordat het concert begon flauw. Daarna werd ze naar het ziekenhuis gebracht, waar ze is overleden.

Het is extreem heet in Brazilië. In sommige delen van het Zuid-Amerikaanse land loopt de gevoelstemperatuur op tot 58 graden. Swift moest haar show meerdere keren stoppen om ervoor te zorgen dat bezoekers water kregen. Het stadion had fans gek genoeg verboden zelf water mee te nemen.

Op Instagram reageert Taylor Swift geschokt op het nieuws. “Met een gebroken hart moet ik melden dat we eerder vanavond een fan hebben verloren”, schrijft ze. “Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe kapot ik hiervan ben. Er is nog heel weinig informatie bekend, behalve dat ze ongelooflijk mooi en veel te jong was. Ik had nooit gedacht dat dit zou gebeuren toen we besloten om deze tour naar Brazilië te brengen.”

Swift is momenteel op wereldtournee. Later dit weekend geeft ze nog een show in Rio. De zangeres heeft laten weten dat ze op het podium niet over de dood van de fan zal praten, omdat ze ’te overweldigd is door verdriet’.