Events

Editors op 6 maart naar AFAS Live in Amsterdam

Editors geeft op woensdag 6 maart een concert in AFAS Live in Amsterdam. De kaartverkoop start vrijdag 24 november om 11:00 uur via Ticketmaster. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 54,88 euro, inclusief servicekosten.

De Britse band heeft in de twintig jaar die ze bestaan een behoorlijke staat van dienst opgebouwd in hun geboorteland Engeland, maar ook ver daarbuiten. In Nederland is de band een graag geziene gast in het zaalcircuit en op prominente festivalspots. Met uitverkochte tours en shows op festivals, waaronder een optreden tijdens Pinkpop 2023 op de North Stage, blijft de populariteit van de band groeien. Zo blijft het in 2024 niet alleen bij het concert in AFAS Live: vandaag is aangekondigd dat Editors enkele weken later ook te zien is als een van de headliners op Paaspop in Schijndel.

Editors bracht eind 2022 hun zevende studioalbum uit genaamd EBM: een debuutrelease met de award-winnende componist en producer Benjamin John Power, beter bekend als Blanck Mass, die in datzelfde jaar als officieel Editors-bandlid werd verwelkomd. Op het zeer positief ontvangen album experimenteert de band met een intense, elektronische sound omlijst met meeslepende synths en een stuwend drumgeluid.