Events

Die Antwoord brengt de ‘Reanimated Tour’ naar Nederland

Die Antwoord kondigt hun Europese terugkeer aan. De Zuid-Afrikaanse groep, bestaande uit Ninja en Yolandi Visser, reist in maart en april door Europa met hun Reanimated Tour. Uiteraard kan Nederland niet ontbreken. Op woensdag 3 april 2024 komt de formatie naar TivoliVredenburg in Utrecht en op vrijdag 29 maart 2024 staat Die Antwoord op Paaspop. De tickets voor het concert in TivoliVredenburg zijn direct in de verkoop gegaan via Greenhousetalent.com.

Na het non-stop toeren, nam Die Antwoord in 2019 een pauze om te doen wat ze het liefst doen: muziek en kunst maken. Nu kondigt het duo hun terugkeer aan met een trailer voor een documentaire die begin 2024 verschijnt en een gloednieuwe tour, gedoopt met de toepasselijke naam Reanimated. Die Antwoord werkte de afgelopen drie jaar ook hard in de studio aan hun zesde album Uit De Hemel Gevallen, dat later in 2024 het daglicht ziet.

Die Antwoord opereerde aanvankelijk in de underground-scene van Kaapstad, maar wist in 2010 de brug naar het grote publiek te maken met de uiterst succesvolle single Enter The Ninja. Het debuutalbum $O$ was eveneens een dikke hit. Al snel volgden uitverkochte concerten, honderdduizenden streams en hordes enthousiaste fans. Vervolgalbums Ten$ion en Donker Mag verlengden het momentum. Ninja en Yolandi Visser werden zelfs gevraagd om mee te spelen in de film Chappie van Neill Blomkamp. In 2016 brachten ze hun internationaal meest populaire plaat uit, Mount Ninji And Da Nice Time Kid, die zelfs hoog in de Amerikaanse hitlijsten kwam te staan.

Wat Die Antwoord echt onderscheidt is niet alleen hun muziek, maar ook hun visuele en conceptuele genialiteit. Hun concerten zijn een explosie van inventieve cinematografie en provocerende artistieke expressie. Zo’n wilde rave wil je een keer meemaken!