Events

Gewonde en meerdere aanhoudingen na schietpartij op I Love Urban

Op I Love Urban, dat afgelopen nacht plaatsvond in de Rotterdamse evenementenlocatie Ahoy, is een man neergeschoten. Hij is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar nog wel aanspreekbaar. Twee Rotterdammers van 20 en 31 jaar zijn aangehouden.

De schietpartij vond rond 4:30 plaats, meldt een politiewoordvoerder. Het indoor festival was toen bijna afgelopen. Na de schietpartij was de politie in groten getale aanwezig. Er waren onder meer agenten met kogelwerende schilden. Naast de twee aanhoudingen voor de schietpartij, werden er ook nog twee andere mannen aangehouden. Toen de bezoekers aan het eind van het feest naar buiten gingen werd een agent aangevallen. Na een aantal waarschuwingen is de man getaserd. Een tweede man is aangehouden voor belediging.

De politie is momenteel nog aanwezig in Ahoy om onderzoek te doen. Er wordt onder meer gekeken naar camerabeelden. Was jij aanwezig en heb je iets gezien? Dan kun je je melden bij de politie. De organisatie van I Love Urban heeft nog niet gereageerd op het incident.