Culture

Trimbos waarschuwt voor levensgevaarlijke xtc-pillen met Audi-logo

Ga jij komend weekend feesten? En hou jij wel van een pilletje op z’n tijd? Let dan goed op, want er zijn levensgevaarlijke xtc-pillen in de omloop. Ze bevatten een zeer grote hoeveelheid MDMA die dodelijk kan zijn. Vanwege het gevaar heeft het Trimbos-instituut een zogenoemde Red Alert naar buiten gebracht, wat zeer uitzonderlijk is.

“Gebruik deze pil absoluut niet. Als iemand deze pil toch al heeft ingenomen en daardoor heftige effecten ervaart, schakel dan snel de medische diensten in en probeer de persoon in kwestie in de tussentijd zoveel mogelijk te kalmeren”, zo valt er te lezen op de site van Trimbos.

Hoe je de pil kunt herkennen? De pil is langwerpig, heeft een beige-gouden kleur en er staan vier cirkels op, beter bekend als het Audi-logo. Op de achterkant staat ‘Audi RS’ vermeld.

Trimbos heeft sinds eind november drie van deze pillen ontvangen en getest. Twee van de pillen werden gevonden in Noord-Brabant en één pil in de provincie Utrecht. In de pillen zat meer dan 300 milligram MDMA. Een gemiddelde xtc-pil bevat ongeveer 136 milligram MDMA, wat al aan de hoge kant is.