News

Joost Klein gaat voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival

Joost Klein vertegenwoordigt Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival in Zweden. De Friese artiest is uitgekozen uit ruim 600 inzendingen. Dat heeft AvroTros vandaag bekendgemaakt.

Al in 2018 liet Klein op X, voorheen Twitter, weten dat hij dolgraag Nederland zou willen vertegenwoordigen. De artiest noemt zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival dan ook een droom die uitkomt: “Vroeger keek ik samen met mijn ouders naar het Songfestival. Het is een eer dat ik nu Nederland mag vertegenwoordigen. Ik zal er alles aan doen om het beste resultaat te behalen.”

De selectiecommissie heeft onder andere voor Joost Klein gekozen wegens de grote hitpotentie. “Je hoort in de song zijn bekende combinatie van feest en nostalgie. Daarbij denken wij dat Joost met zijn creativiteit een geweldige act gaat neerzetten en Europa positief verrast”, aldus Twan van de Nieuwenhuijzen, voorzitter van de selectiecommissie.

Het Eurovisie Songfestival vindt komend jaar plaats in Malmö. De halve finales zijn op 7 en 9 mei, de finale is op 11 mei.

Foto door Ruud Janssen