Events

Audio Obscura organiseert debuutfestival in de Van Nelle Fabriek

Audio Obscura komt met een festival. Op 24 augustus 2024 verwelkomt de evenementenorganisator een mix van internationale artiesten, lokaal talent en festivalgangers op een iconische UNESCO Werelderfgoed-locatie: de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. De pre-registratie voor de tickets is nu geopend via deze pagina. De pre-sale start op 30 januari om 12:00 uur. De reguliere verkoop start op 1 februari om 12:00 uur.

Audio Obscura staat bekend om het verbinden van uniek talent aan indrukwekkende locaties en spectaculaire producties. Het festival belooft dan ook een meeslepende reis vol muzikale hoogtepunten te worden, op een iconische locatie die alle verwachtingen overtreft. Elektronische muziekliefhebbers kunnen een zorgvuldig samengestelde line-up verwachten, die op een later moment bekend wordt gemaakt.

In de afgelopen 10 jaar heeft Audio Obscura zichzelf ontwikkeld tot een van Europa’s voornaamste evenementenorganisaties in de elektronische muziek. Audio Obscura nam een aantal van de meest toonaangevende locaties over, waaronder de Euromast, het Rijksmuseum, de G-Star’s RAWFACTORY, de Zalmhaventoren, The Loft, de Gashouder, UNESCO werelderfgoed Kinderdijk en het Muziekgebouw. Deze locaties, die normaliter niet toegankelijk zijn voor feestgangers, hebben onderdak geboden aan vooraanstaande artiesten als Bonobo, Charlotte de Witte, Joris Voorn, Mochakk, Peggy Gou, Solomun, Tale Of Us en vele anderen.

De Van Nelle Fabriek vormt het perfecte canvas voor Audio Obscura’s allereerste festival. Hier komt de rijke geschiedenis van de stad Rotterdam samen met opvallende architectuur. Het meest opvallend zijn de diagonale transportbruggen die de verschillende gebouwen van de Van Nelle Fabriek verbinden. Op 24 augustus zullen deze bruggen het symbolische hart van het festivalterrein vormen.