Culture

Waarom iedereen het over de Netflix-film ‘Leave The World Behind’ heeft

De nieuwe Netflix-film Leave The World Behind is een enorme hit. De psychologische thriller van regisseur Sam Esmail laat zien wat er gebeurt als internet en telefonie niet meer werken. Een gezin, gespeeld door onder andere Julia Roberts en Ethan Hawke, zit in een vakantiehuisje als plotseling alle communicatienetwerken uitvallen. Enkele uren later staat er een man (Mahershala Ali) voor de deur die beweert de eigenaar van het huis te zijn. Wat volgt is een verhaal vol wantrouwen en egoïsme, waarin zelfs hertjes niet meer onschuldig lijken.

Op social media wordt het spannende verhaal druk besproken. Sommige mensen filosoferen over wat zij zouden doen in een soortgelijke situatie. Andere mensen hebben het vooral over de slotscène. Want waar de een het slot briljant vindt, is de ander enorm teleurgesteld. En dat valt ook te merken aan de recensies. Het Nieuwsblad geeft Leave The World Behind bijvoorbeeld slechts twee sterren. Dit terwijl de VPRO Gids spreekt van een uitmuntende film en maar liefst vier sterren geeft. En ook wij zijn erg enthousiast.

Het moge duidelijk zijn dat de meningen over de film wisselen, maar feit is dat Netflix er wederom een enorme hit bij heeft die volop wordt besproken.