Fashion

Brrr! Zo blijf je warm én stijlvol in deze kou

De temperaturen duiken onder nul en de gevoelstemperatuur doet er zelfs nog een schepje bovenop. Maar hoe zorg je er nou voor dat je met dit weer warm blijft en er toch nog een beetje stijlvol bijloopt? Met de volgende tips creëer je hete looks voor deze koude dagen.

Laagjes, laagjes en nog meer laagjes!
Het grote geheim van warm blijven bij extreme kou is het dragen van laagjes. Begin met een thermische basislaag om je lichaamswarmte vast te houden. Draag daarboven een lekkere trui en een gewatteerde jas.

Kies voor natuurlijke stoffen
Natuurlijke stoffen zoals wol en fleece zijn uitstekende keuzes om warm te blijven. Ze houden warmte vast en ademen goed, waardoor je je comfortabel voelt en niet extra snel gaat zweten.

Investeer in een goede winterjas
Laten we eerlijk wezen: in Nederland is het eigenlijk nooit heel koud. Veel mensen kopen dan ook een veel te dunne winterjas die niet geschikt is voor écht winters weer. Kies voor een gewatteerde, waterdichte jas in een neutrale kleur. Die zijn niet alleen tijdloos, maar ook gemakkelijk te combineren met andere kledingstukken.

Laat je jeans links liggen
Jeans zijn altijd goed, maar bij winters weer kun je ze beter even links laten liggen. De meeste jeans zijn namelijk relatief dun. Je kunt dus beter kiezen voor broeken gemaakt van een dikkere stof. En ben je echt een koukleum? Dan kun je natuurlijk ook voor een thermobroek gaan of zelfs een thermolegging onder een broek dragen.

Ga voor gevoerde schoenen
Koude voeten zijn een koud lichaam. Investeer in gevoerde, waterdichte laarzen of schoenen om je voeten warm en droog te houden. En daarbij horen natuurlijk ook lekkere dikke sokken. Geen enkelsokjes dus, maar hoge sportsokken bijvoorbeeld.

Voeg kleur toe met accessoires
Maak je look af met items die zowel functioneel als modieus zijn. Denk aan een warme sjaal, een goede muts en fijne handschoenen. Met accessoires kun je toch nog wat kleur aan je outfit toevoegen.

Remember: koud weer betekent niet het einde van je modegame. Met de bovenstaande tips ben je er helemaal klaar voor om de winterse kou te trotseren, zonder concessies te doen aan je stijl. Dus wikkel jezelf in lagen, koop een goede winterjas en hop naar buiten jij.