Culture

UNITY en MDT dagen jongeren uit: dans met je grootouders en ontdek onvertelde verhalen

De Nederlandse meidengroep UNITY bundelt de krachten met MDT Cultuur & Kunst om jongeren aan te moedigen uit hun comfortzone te stappen. De gezamenlijke missie? Verbreed je horizon, zet je in voor anderen en leg waardevolle verbindingen buiten je eigen leefwereld.

Dans me je grootouders
UNITY roept fans op om onvertelde verhalen te ontdekken, vooral die van hun grootouders. Zij zijn ook jong geweest en hebben onverwachte avonturen beleefd en kennis verzameld. In samenwerking met MDT Cultuur & Kunst, een project van het ministerie van OCW, daagt de groep jongeren uit om video’s te maken waarin ze samen met hun grootouders dansen op de nummers waar de ander voor het eerst op danste als jongere.

De oproep werd voor het eerst gedeeld tijdens het Kerstconcert van UNITY in de Melkweg op 23 december en is nu te vinden op hun sociale kanalen. Deelnemers maken kans om in de nieuwe videoclip van UNITY te schitteren. Een unieke kans om bruggen tussen generaties te slaan en samen mooie herinneringen te creëren.

MDT
MDT staat voor Maatschappelijke Diensttijd. Tijdens een MDT-traject ontwikkel je in korte tijd jouw talenten, doe je iets voor een ander en/of de samenleving en ontmoet je mensen buiten je eigen leefwereld. Er zijn MDT-trajecten op allerlei verschillende thema’s, van natuur en milieu, tot media, de zorg, ICT, politiek, onderwijs en sport. MDT is een programma van het ministerie van OCW, in samenwerking met jongeren, maatschappelijke organisaties, scholen, gemeenten en andere ministeries.

UNIT
UNITY won in 2020 het Jr. Songfestival, waardoor zij Nederland mochten vertegenwoordigen op het Jr. Eurovisie Songfestival. Na dit avontuur hebben de meiden niet stilgezeten. Ze hebben hun repertoire verder uitgebreid en brachten nummers uit over kracht, zelfbewustzijn en eenheid. En nu roepen ze hun fans dus op om samen onvertelde verhalen te ontdekken.