News

Complottheorieën in rechts Amerika omtrent Taylor Swift en Joe Biden

Taylor Swift is in rechtse media in de VS het mikpunt van complottheorieën geworden. Volgens de theorieën zou de Amerikaanse zangeres de Democraten helpen om meer kiezers te werven voor Joe Biden. Is de popster, die onlangs in het nieuws kwam vanwege haar relatie met American footballspeler Travis Kelce, werkelijk betrokken bij een complot om de Democraten te ondersteunen in de aanloop naar de verkiezingen? Wij gingen op onderzoek uit.

Het geruchtencircuit begon te draaien toen Swift de liefde vond bij Kelce. Sindsdien is ze steevast aanwezig bij elke wedstrijd, waar tv-camera’s haar niet kunnen negeren. Rechtse commentatoren op zenders als Fox News suggereren dat Swift’s aanwezigheid strategisch is en beweren zelfs dat de kwalificatie van de Chiefs voor de Super Bowl opzettelijk was gemanipuleerd om Taylor Swift een platform te bieden voor pro-Biden propaganda tijdens het meest bekeken televisieprogramma van het jaar.

Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze speculeren dat Swift de halftime-show zal onderbreken om alle kijkers op te roepen om op Biden te stemmen. Greg Kelly van Newsmax, een pro-Trumpzender, voorspelt dat Swift op een cruciaal moment haar steun voor Biden zal uitspreken. In reactie hierop hebben Amerikaanse nieuwszenders zoals Fox News de aanval geopend op Swift, beschuldigend dat ze haar ziel zou verkopen door zich met politieke zaken bezig te houden. Ze zien ook Kelce als een ‘linkse stroman’ en noemen hem spottend ‘meneer Pfizer’ vanwege zijn betrokkenheid bij een vaccinatiecampagne van de medicijnfabrikant.

Onderzoek toont aan dat één op de vijf Amerikanen overweegt op een kandidaat te stemmen als Swift dat aanbeveelt, wat haar impact op de politiek aanzienlijk zou kunnen vergroten. Maar voormalig president Trump laat weten dat geen enkele popster de verkiezingen kan beïnvloeden en benadrukt de omvang van zijn eigen loyale fanbase.

Met de Super Bowl op zondag 11 februari in het vooruitzicht, blijft de vraag hangen: zal Taylor Swift daadwerkelijk politiek kleur bekennen tijdens het grootste sportevenement van het jaar? Voor nu hult de popster zich in stilte, terwijl fans en critici in spanning afwachten.