Fashion

Burna Boy is het nieuwe gezicht van G-Star

G-Star heeft er een nieuw gezicht bij. Niemand minder dan Burna Boy treedt in de voetsporen van de eerdere ambassadeurs Cara Delevingne, Pharrell Williams en Snoop Dogg. De Nigeriaanse artiest staat niet alleen bekend om zijn muziek, maar ook om zijn uitgesproken gevoel voor mode.

Om de samenwerking aan te kondigen is er een video gemaakt rondom Burna Boy’s nieuwe nummer On Form. De clip is geregisseerd door Dave Meyers, bekend van zijn werk voor onder andere Billie Eilish en Kendrick Lamar. De zwart-wit esthetiek is een hommage aan G-Star’s roemruchte campagnes uit het verleden, maar dan met een moderne twist. In de video, opgenomen in Londen, zien we Burna Boy’s danscrew de bekende ‘stomp’ uitvoeren en zo zijn aanstekelijke ritme door de stad verspreiden.
“Denim is een verlengstuk van wie ik ben. Net als mijn muziek is het voor mij iets persoonlijks, een dialoog tussen mij en mezelf. Elk stiksel, elke slijtage van mijn jeans vertelt een verhaal. G-Star snapt dat”, aldus Burna Boy. “G-Star volgt niet zomaar de trends. Ze blijven zichzelf en de norm constant uitdagen, net als ik. Onze samenwerking gaat dus verder dan mode; het gaat over grenzen durven verleggen en het omarmen van authenticiteit.”

G-Star ontwierp voor Burna Boy twee limited edition Japanse denim looks: een ultra lange denim military coat gecombineerd met een relaxed fit variant van de iconische Elwood, en een mouwloos statement vest met capuchon en bijpassende loose jeans. De looks worden compleet gemaakt met de nieuwe leren Benson Lea Boots.

De danscrew van Burna Boy draagt in de clip de nieuwe lente- en zomercollectie van het merk, vol met nieuwe stijlen en duurzame essentials. Daarnaast introduceert G-Star twee nieuwe jeans fits: de Bowey en Lenney.