Events

Tiental mensen onwel door pepperspray-aanval bij Free Your Mind

Op het technofestival Free Your Mind, dat gisteravond plaatsvond in het GelreDome in Arnhem, zijn zo’n twaalf tot veertien mensen onwel geraakt nadat er pepperspray werd gespoten. Hulpdiensten werden even voor 20:00 uur opgeroepen nadat meerdere mensen zich hadden gemeld bij de EHBO-post met pijn aan de ogen en luchtwegen. Enkele minuten later waren er al meerdere ambulances aanwezig. Ook de brandweer werd opgeroepen om metingen te verrichten. De feestgangers zijn nagekeken door ambulancepersoneel, maar ze hoefden niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Het gebeurt helaas vaker dat er op festivals pepperspray wordt gespoten. Meestal wordt dit door zakkenrollers gedaan. Ze veroorzaken chaos om vervolgens mensen te beroven. De veiligheidsregio kan nog niet zeggen hoeveel bezoekers er zijn beroofd. Ook is het onduidelijk of er mensen zijn opgepakt voor het spuiten van pepperspray.

De organisatoren van Free Your Mind zeggen met alle slachtoffers te hebben gesproken. Ze krijgen gratis tickets voor de volgende editie van het festival.