Audio

José James brengt zijn nieuwe single ‘Dark Side Of The Sun’ uit

De uit Brooklyn afkomstige jazzzanger José James heeft zijn nieuwe single Dark Side Of The Sun uitgebracht. Het is de derde single van zijn nieuwe album 1978, dat op 5 april verschijnt. Op de track werkt de internationaal geprezen artiest samen met de Belgische rapper Baloji.

James en Baloji ontmoetten elkaar voor het eerst in 2013 en hebben sindsdien een vriendschap onderhouden, waarbij ze elkaar regelmatig tegenkwamen tijdens hun tournees. Het duo heeft er altijd van gedroomd om samen te werken en nu na al die jaren komen ze samen met een urgente en politieke boodschap, die oproept tot eenheid in de huidige bewogen tijden.

De samenwerking zet de rijke traditie van wereldwijde zwarte muziek voort en haalt inspiratie uit iconen als Marvin Gaye en Stevie Wonder. Dark Side Of The Sun geeft betekenis aan geluiden uit de jaren 70 met moderne relevantie, mede dankzij de opvallende strijkarrangementen van Talia Billig en de dynamische beats van drummer Jharis Yokley.

José James maakt zich op om zijn twaalfde studioalbum 1978 uit te brengen. Het project wordt een van zijn meest autobiografische werken tot nu toe. De eerste helft gaat over thema’s als liefde en liefdesverdriet, terwijl de tweede helft ingaat op zijn ervaringen als zwarte en Latino in een vaak vijandige en uitdagende samenleving.