Culture

We luisteren steeds meer naar vrouwelijke artiesten

Het is vandaag International Women’s Day, een wereldwijde dag waarop de sociale, economische, culturele en politieke prestaties van vrouwen worden gevierd. En daarom komt Spotify met cijfers over vrouwelijke artiesten. Wat blijkt? We zijn de afgelopen jaren steeds meer naar vrouwelijke artiesten gaan luisteren.

Wereldwijd is in de afgelopen vijf jaar is het aantal streams van vrouwelijke artiesten met 181% toegenomen. Dit geldt ook voor onze vrouwelijke artiesten van eigen bodem. Het aantal streams van Nederlandse vrouwelijke artiesten is in de afgelopen vijf jaar 149% gestegen.

En wie het dan vooral goed doen? De meest gestreamde vrouwelijke artiest van Nederland in 2023 was Suzan (van Suzan & Freek). Maan volgt haar op de tweede plek en Yade Lauren eindigt op de derde plaats. Internationaal gezien staat Taylor Swift ver bovenaan, gevolgd door Karol G en SZA. Andere artiesten die enorm veel streams hebben zijn onder meer Ariana Grande, Billie Eilish, Doja Cat, Lana Del Rey en Miley Cyrus.