Fashion

Donkere tinten en 90’s nostalgie: dit zijn de modetrends voor deze lente en zomer

De lente is begonnen! Dat betekent dat het tijd is om je garderobe te updaten met de nieuwste modetrends. Dit seizoen worden we getrakteerd op een combinatie van donkere tinten en 90’s nostalgie. De nieuwe kledingcollecties zijn elegant en sportief, maar wel ietwat kleurloos. In dit artikel gaan we dieper in op de lente- en zomertrends van 2024.

Donkere tinten (en een beetje rood)
Donkere tinten domineren de komende maanden de modewereld. Maar tussen alle kleurloosheid door zien we één opvallende uitschieter: rood. Waar we de afgelopen winter al veel rode items zagen, is het duidelijk dat merken zoals Isabel Marant nog lang niet klaar zijn met de sensuele kleur.

Sport
Dit jaar vinden er veel grote sportevenementen plaatsen. Met deze evenementen in het vooruitzicht, zien we ook een opkomst van sportieve invloeden in de mode. Het poloshirt maakt zijn comeback en metallic stoffen keren ook terug.

Wijde jeans
Je strakke skinny jeans kun je voorlopig nog even in je kast laten ligen, want ook deze lente en zomer zijn relaxte modellen jeans de trend. Of het nu gaat om een straight fit of een wijde baggy fit: comfort staat voorop. Lichte en donkere wassingen zien we beide terug, evenals gekleurde jeans in natuurtinten of wit.

All-over denim
Volledig in denim gekleed gaan is weer helemaal hip. Of je nu kiest voor een denim overhemd met bijpassende broek of een combinatie van een jeansjack met een baggy jeans: denim biedt oneindige stylingopties. Speel met verschillende wassingen en kleuren om een opvallende look te creëren die ideaal is voor zonnige dagen.

90’s nostalgie
De obsessie met de jaren 90 blijft ook dit seizoen aanhouden, maar dan met een elegante twist. Voor de mannen zien we mooie longsleeves en voor de vrouwen brengen jurken met spaghettibandjes ons terug naar dit iconische tijdperk.

Bomberjacks
Voor frisse avonden na een warme lentedag zijn bomberjacks de ideale keuze. Deze veelzijdige jassen zijn er zowel in sportieve uitvoeringen als in nettere varianten. Ze kunnen sportief worden gestyled met jeans en een t-shirt, maar ook elegant met een Isabel Marant trui en chino.

Transparant
Een opvallende trend voor de lente en zomer van 2024 is de doorschijnende kleding. Of je nu kiest voor volledige transparantie of subtiele semi-doorschijnende stoffen: het mag allemaal weer. Combineer bijvoorbeeld een doorzichtige top met een mooie bralette eronder.

Kort
Tot slot zien we een verschuiving naar kortere zoomlengtes, vooral bij jurkjes. Deze trend geeft een moderne interpretatie aan de sixties-look en wordt gekenmerkt door speelse retroprintjes.

Terwijl we ons opmaken voor de komst van de lente en zomer van 2024, kunnen we ons verheugen op een seizoen vol elegante mode met donkere tinten, sportieve invloeden en een vleugje 90’s nostalgie.