Events

Exit Festival onthult nieuwe namen: o.a. Bonobo, Carl Cox en I Hate Models

Exit Festival heeft vandaag nieuwe namen aangekondigd. Wat ooit begon als een studentenprotest, groeide uit tot een van de grootste festivals van Europa. Jaarlijks trekken meer dan 200.000 festivalgangers van over de hele wereld naar het prachtige Servië om vier dagen lang een onvergetelijk spektakel mee te maken op een meer dan unieke locatie. Eerder kondigde het festival al namen aan als Black Eyed Peas, Carl Cox, Gucci Mane, Klangkuenstler en Rudimental. Nu voegt het festival ook onder meer Black Coffee, Carlita, Helena Hauff, I Hate Models, Maceo Plex, OGUZ en Patrick Mason toe aan de line-up.

Fort van Petrovaradin
Het festival vindt plaats in het gigantische Fort van Petrovaradin, waarvan de geschiedenis teruggaat tot aan het Romeinse Rijk. Het elektronische festival staat bekend om haar diverse muzikale programmering en ook deze editie is daar geen uitzondering op.

De namen die vandaag zijn aangekondigd zullen optreden in de mts Dance Arena. Deze arena wordt gezien als het ultieme toevluchtsoord voor elektronische muziek en is misschien wel de belangrijkste dance-stage ter wereld. Genesteld in de kolossale loopgraven van het fort, blijft het jaar na jaar een indrukwekkende locatie voor liefhebbers van elektronische muziek.

Nieuwe namen
Op de openingsavond van het festival, donderdag 11 juli, verwelkomt de mts Dance Arena de legendarische dj Carl Cox. Hij wordt vergezeld door de Berlijnse dj en producer Klangkuenstler, pionier van de Palestijnse elektronische scene Sama’ Abdulhadi, Franky Wah en Mene.

De zaterdagavond is het grootste pronkstuk van Exit Festival. Ook dit jaar verwelkomt de mts Dance Arena op deze avond tot ver in de ochtend de grootste en meest toonaangevende namen uit de hedendaagse elektronische scene. Verwacht hypnotiserende klanken van Maceo Plex, nieuwe generatie techno van I Hate Models, de excentrieke house-wizard Patrick Mason, de opkomende Lanna, de futuristische Desna én de energieke Katalina.

Op de laatste avond (zondag 14 juli) wordt het podium vereerd met de Grammy-bekroonde Black Coffee, momenteel een van de meest gewilde namen in de elektronische scene. Ook Bonobo zal te zien zijn met zijn unieke sonische fusion, net als Barry Can’t Swim, Carlita, Mose en INNĒR SENSE.

Exit Festival
Exit is een prijswinnend zomerfestival dat jaarlijks plaatsvindt in het Petrovaradin Fort in Novi Sad, Servië. Het festival biedt ruimte aan meer dan 1000 artiesten die optreden op meer dan 40 stages. Dit jaar vindt het festival plaats van woensdag 10 juli t/m zondag 14 juli. Tickets zijn verkrijgbaar via de site van Exit Festival.