Audio

Daar-is-ie-dan: het country-album van Beyoncé

Beyoncé heeft een nieuw album uitgebracht. Op haar achtste album, getiteld Cowboy Carter, heeft de Amerikaanse zangeres voor een countrysound gekozen. Ze krijgt daarbij hulp van onder meer Miley Cyrus, Post Malone, Willie Nelson en haar dochter Rumi. Op de plaat staan 27 tracks, waaronder een cover van de Dolly Parton-klassieker Jolene. Het project is een ode aan het Chitlin Circuit, een samenwerkingsverband tussen concertzalen door heel Amerika, die aan zwarte artiesten een podium boden tijdens de rassensegregatie begin 1900.

“Ik heb vijf jaar aan dit album gewerkt”, aldus Beyoncé. “Het idee kwam voort uit een ervaring die ik jaren geleden had waarbij ik mij ergens niet welkom voelde. Door die ervaring ben ik dieper in de geschiedenis van de countrymuziek gedoken en heb ik ons ​​rijke muzikale archief bestudeerd. Het voelt goed om te zien hoe muziek zoveel mensen over de hele wereld kan verenigen en tegelijkertijd de stemmen kan versterken van sommige mensen die een groot deel van hun leven hebben gewijd aan het onderwijzen van onze muziekgeschiedenis.”

Cowboy Carter is de opvolger van Renaissance uit 2022. Vorige maand bracht Beyoncé de eerste twee singles uit: Texas Hold ‘Em en 16 Carriages. Texas Hold ‘Em is nu al ruim 212 miljoen keer gestreamd en staat al vijf weken bovenaan in de Billboard Hot Country Songs. Beyoncé is de eerste zwarte vrouw ooit die deze Amerikaanse countryhitlijst aanvoert.