Events

AI en techno komen samen op het nieuwe festival van Reinier Zonneveld

Reinier Zonneveld heeft zijn eigen festival aangekondigd. Op R² Festival, dat op 17 augustus in Spaarnwoude plaatsvindt, zal de Nederlandse dj voor het eerst live back2back optreden met zijn AI-computer. Het buitengewone AI-model, waar je hier meer over kunt lezen, is speciaal ontworpen om tijdens shows spontaan tracks te componeren, waarbij gebruik wordt gemaakt van loops, samples en andere elementen die in perfecte harmonie zijn met Reiniers improvisaties op het podium. Het model, genaamd R², is getraind op meer dan 2000 uur originele muziek en opnames van 1000+ live-optredens van de afgelopen 15 jaar.

Naast de R²-mainstage worden op het festival nog zeven andere podia gehost door verschillende muziekorganisaties, labels en clubs die een grote rol hebben gespeeld in de loopbaan van Reinier Zonneveld.

The Beginning dient als eerbetoon aan de illegale raves die de basis hebben gevormd voor Zonneveld’s carrière, terwijl De Marktkantine, de inmiddels gesloten iconische club in Amsterdam, de levendige energie van de beruchte Reinier Zonneveld all-nighters doet herleven.

De door techno-icoon Speedy J gecreëerde STOOR-stage biedt een unieke audiovisuele ervaring waarbij beeld en geluid samenkomen in een ongeëvenaarde elektronische beleving. Karl Klomp zal hierbij het decorontwerp, de belichting en het videoteam aansturen. Het Unreal-concept, rechtstreeks vanuit Bootshaus in Keulen, brengt een zwaarder rave-geluid voor de liefhebbers van hardere techno tijdens R² Festival met zich mee, terwijl Amnesia’s Pyramid-concept, waar Zonneveld zijn eerste Ibiza-residentie ooit had, de Ibiza-sfeer naar Nederlandse gronden brengt. Kompass Klub zet de kenmerkende intense en gepassioneerde sfeer van de Belgische club neer. En Reiniers eigen label, Filth On Acid, zal een aantal persoonlijke favorieten presenteren op een eigen stage.

De première van Reinier Zonneveld’s R² live meemaken? En genieten van een indrukwekkende line-up met topacts uit de technoscene? Pre-registreer je dan nu voor tickets.