Stuff

Heineken lanceert een telefoon die amper iets kan

Heineken heeft in samenwerking met Bodega een limited edition telefoon gelanceerd die amper iets kan. De Boring Phone is bedoeld als een knipoog naar de overweldigende smartphonecultuur. De telefoon moedigt mensen aan om meer te genieten van het moment, in plaats van dat je continu loopt te appen en scrollen.

Met de huidige generatie smartphones is het verleidelijk om continu online te zijn. Jongeren vinden het tegelijkertijd steeds lastiger om écht in het moment te leven. De Boring Phone, geproduceerd door het Europese Human Mobile Devices (HMD), is ontworpen om enkel te bellen en sms’en. Het is een stap terug naar de essentie van communicatie.

De transparante behuizing en nostalgische holografische stickers zijn geïnspireerd op de liefde van Gen Z voor gemoderniseerde retro.

Nabil Nasser van Heineken legt uit: “We kunnen allemaal wel een pauze gebruiken van de constante afleidingen van slimme technologie. Met de creatie van de Boring Phone willen we momenten van echte verbinding bevorderen en mensen helpen om de vreugde van echt kameraadschap te ervaren.”

De Boring Phone is niet gemaakt voor de verkoop. Er zijn er in totaal 5000, die Heineken door middel van acties weg gaat geven. Voor iedereen die geen fysieke Boring Phone weet te bemachtigen, zal er in juni een app worden gelanceerd die van jouw smartphone een saaie telefoon maakt.