Events

Childish Gambino komt op 24 november naar Nederland

Childish Gambino heeft vandaag zijn langverwachte wereldtournee The New World Tour aangekondigd. Op zondag 24 november zal de Amerikaanse wereldster het podium van de Ziggo Dome in Amsterdam betreden. Voor de Europese tak van zijn tour neemt Gambino de Ghanees-Amerikaanse singer-songwriter Amaarae mee als special guest. Tickets voor The New World Tour zijn vanaf vrijdag 17 mei om 10:00 uur te koop via Greenhousetalent.com.

En er is meer goed nieuws, want naast de aankondiging van de wereldtournee verrast Gambino zijn fans ook met de release van het nieuwe album Atavista. Ook brengt hij een videoclip uit voor Little Foot Big Foot, geregisseerd door Hiro Murai.

Childish Gambino, ook bekend als Donald Glover, brak in 2011 door met zijn debuutalbum Camp. Later volgde Kauai (2014) en Awaken, My Love! (2016) met de monsterhit Redbone. In 2018 bracht hij de single This Is America uit, waarmee Gambino wereldwijd in het nieuws kwam. In 2020 verscheen het album 3.15.20, dat nu als Atavista opnieuw is uitgebracht met nieuwe versies van de nummers. Naast zijn muzikale carrière is Glover ook acteur en schitterde hij onder meer in zijn eigen award-winnende serie Atlanta.