Fashion

Sneakerness keert op 25 en 26 mei terug naar Amsterdam

Sneakerness keert volgende week, op 25 en 26 mei, terug naar de Kromhouthal in Amsterdam. Het sneakerevent viert al jaren de straatcultuur met events door heel Europa. Niet alleen sneakerheads struinen hier de stands af, ook liefhebbers van mode, kunst, cultuur en sport bezoeken Sneakerness maar al te graag. Hieronder vertellen we je in het kort wat je volgende week kunt verwachten.

Exclusieve sneaker
Dit jaar brengt Sneakerness voor het eerst in Nederland een eigen sneaker op de markt. De schoen is ontworpen in samenwerking met FILA en geïnspireerd op pizzeria’s. De sneaker komt uit in een oplage van 100 en is exclusief verkrijgbaar op het event.

STRAAT
In samenwerking met STRAAT, het museum voor straatkunst en graffiti, zijn er expo’s, workshops en live painting. Er zijn ook combi tickets te koop, waarmee je korting krijgt voor zowel Sneakerness als STRAAT.

Panels, meet & greets en sneakerchecks
Dit jaar zijn er panels in samenwerking met Wink waarin onder meer ontwerpers Tom de Regt en Eben Badu (The New Originals) aan het woord komen. Ook is er de mogelijkheid tot een meet & greet met lifestyle-icoon Gramps, ’s werelds oudste sneakerfan. Daarnaast is er veel aandacht voor opkomende modemerken, zoals Stitching Stories, Saint Muze en [Lu-As]. Verder kun je t-shirts op maat laten printen, een tattoo laten zetten, een workshop nailart volgen, langs de barbershop en is er een foodmarkt buiten. Ook kun je laten checken of je sneakers wel echt zijn bij de authenticatie check van eBay.

Sneakerness vindt plaats in de Kromhouthal in Amsterdam Noord. Tickets zijn hier verkrijgbaar. Het volledige programma check je hier.