News

Goldband kondigt een nieuw album aan

Nadat onlangs al de eerste singles Sex en You & Me verschenen, kondigt Goldband vandaag hun tweede studioalbum aan. Samen Tegen Elkaar wordt op 14 juni uitgebracht. Hun laatste album, Betaalbare Romantiek, verscheen drie jaar geleden.

Na een stormachtige introductie wist de band binnen die paar jaar alles te doen waar de meeste artiesten een hele carrière voor nodig hebben. De uitverkochte shows, mainstages van alle grote festivals, platina platen, Edisons en mediaschandalen volgden elkaar zo snel op dat er in het vacuüm van deze duizeling wel nieuwe muziek gemaakt moést worden.

Op het nieuwe album Samen Tegen Elkaar verkennen Boaz, Karel en Milo de relatie met zichzelf, met elkaar en met de prachtige storm die zij gecreëerd hebben; Goldband. Het project laat zien hoe drie eenvoudige jongens uit Den Haag in no-time grote sterren werden en welke impact dat heeft gehad op vriendschappen, zelfbewustzijn en liefde. Daarnaast schijnt het album ook een licht op een breder maatschappelijk thema. De wereld staat in brand, de systeemfouten worden pijnlijk zichtbaar en iedereen is samen tegen elkaar.