Audio

Jungle by Night gaat de samenwerking aan op het nieuwe album ‘Synergy’

Jungle by Night kondigt een in vele opzichten verrassend nieuwe plaat aan. Synergy wordt het zevende album van de Nederlandse band en verschijnt op 13 september via V2 Records. Het eerste voorproefje is de single Oog Om Oog, een samenwerking met een van Nederlands meest gewaardeerde songwriters: Spinvis. Het is een oprechte ode aan de liefde en pizzakoeriers.

Tijdens hun muzikale reis van vijftien jaar heeft Jungle by Night altijd geweten dat hun muziek niet draait om individueel talent, maar om de combinatie van alle elementen die de leden inbrengen. Dit besef leidde tot het thema van hun zevende album Synergy. Met het idee dat het geheel groter is dan de som der delen, begon Jungle by Night aan een missie om een album te maken waarop alle instrumenten zo veel mogelijk gelijktijdig live zijn opgenomen, om de energie tussen de muzikanten optimaal vast te leggen.

Hun eigen studio in Amsterdam bood in dat opzicht allerlei mogelijkheden. En om nog een stap verder te gaan, gooiden ze de deuren van die studio open en nodigde het eigenlijk instrumentale collectief een aantal vocalisten uit met even divers als verrassend resultaat. Meral Polat, Merol, Pitou, Sef en Spinvis zijn te horen op het album, waarbij elke vocalist zijn eigen unieke stijl meebrengt.