News

Eefje de Visser kondigt haar vijfde album ‘Heimwee’ aan

Eefje de Visser heeft haar vijfde album aangekondigd. Op 13 september verschijnt Heimwee, zoals de plaat heet. Het is de opvolger van Bitterzoet uit 2020. Van het nieuwe album verschenen eerder al de singles Heimwee, Uit Het Oog en Vlammen.

De hypnotische alternatieve pop van Eefje de Visser onderzoekt wat mensen drijft, verdeelt en samenbrengt. Begin 2023 trok Eefje zich terug in de studio om te werken aan Heimwee. Ze schreef de songs voor haar nieuwe plaat op verschillende momenten in haar leven: tijdens de Bitterzoet Tour, de pandemie, haar zwangerschap en de eerste periode van het moederschap.

Op Heimwee toont Eefje de Visser zich als haar meest authentieke zelf; een compromisloze songschrijver, eigen in het vertalen van haar binnenwereld naar persoonlijke, tijdloze liedjes en donkere, dromerige producties. De twaalf nummers tellende plaat beschrijft onder andere een verlies van naïviteit en onbevangenheid, een hang naar geborgenheid en tegelijk een behoefte aan ademruimte en vrijheid.

Heimwee verschijnt op 13 september zowel digitaal als fysiek. Het album is dan ook verkrijgbaar als 1LP op gekleurd vinyl, inclusief poster.