Audio

Moby is na 10 jaar terug met een nieuw album (en een nieuwe tour)

Moby is terug! De Amerikaanse popmuzikant heeft vandaag zijn nieuwe album Always Centered At Night uitgebracht. Ook gaat hij weer op tour. Bijzonder is dat Moby de volledige winst van de tour aan goede doelen doneert die zich inzetten voor de bescherming en het welzijn van dieren. De tour gaat van start in september en staat in het teken van het 25-jarig jubileum van zijn album Play, het bestverkochte elektronische album ooit.

Het nieuwe album Always Centered At Night bestaat uit dertien tracks met dertien verschillende artiesten. Zo zijn er samenwerkingen met onder anderen Benjamin Zephaniah, Gaidaa, Lady Blackbird en Serpentwithfeet. Dark Days was de eerste single van de plaat en verscheen dit voorjaar. Het nummer is een samenwerking met Lady Blackbird.

“Mijn laatste tour was meer dan tien jaar geleden, maar iemand herinnerde me eraan dat 2024 de 25e verjaardag is van de release van Play, dus het leek mij een goed idee om dit te vieren met een korte Europese tour. De show zal bekende nummers van Play bevatten, maar ook een aantal publieksfavorieten zoals Extreme Ways en We Are All Made Of Stars en zelfs een paar oude rave-knallers zoals Feeling So Real en Go. Wat de tour voor mij het meest spannend maakt, is dat ik niets betaald krijg. 100% van de tourwinst gaat naar Europese dierenrechtenorganisaties”, aldus Moby.