Culture

Dit zijn de 15 beste horrorfilms van dit moment

De afgelopen jaren zijn er veel horrorfilms verschenen, maar wat zijn nou de meest angstaanjagende films van dit moment? Op Soundflow zetten we vandaag vijftien horrorfilms voor je op een rij waar je gegarandeerd onrustig van gaat slapen.

agirl

A Girl Walks Home Alone At Night (2014)
De Iraanse spookstad Bad City is een plaats die stinkt naar eenzaamheid en de dood. De inwoners hebben desondanks niet in de gaten dat ze worden gestalkt door een eenzame vampier. Het duurt niet lang voordat de straten met bloed worden gekleurd.

2

At The Devil’s Door (2014)
De ambitieuze makelaar Leigh wordt gevraagd een huis met een duister verleden te verkopen. Tijdens het proces kruist haar pad dat van een gestoord meisje. Als Leigh haar probeert te helpen, raakt ze verstrengeld in een bovennatuurlijk web van sinistere bedoelingen.

3

Contracted (2013)
In de film Contracted heeft een jonge vrouw een onenightstand met een willekeurige vreemdeling. Vervolgens denkt ze dat ze besmet is met een seksueel overdraagbare aandoening. In werkelijkheid blijkt het echter iets veel ergers te zijn.

4

Dark Skies (2013)
Het leven van Lacey en Daniel Barret en hun kinderen wordt wreed verstoord als er steeds meer vreemde dingen plaatsvinden en het gezin rare aandoeningen krijgt. Een buitenaards wezen lijkt achter de onverklaarbare gebeurtenissen te zitten.

5

Here Comes The Devil (2012)
Een echtpaar raakt hun kinderen kwijt tijdens een familietripje. De kinderen komen na een tijdje weer terug, maar het wordt al snel duidelijk dat ze niet zijn wie ze waren. Iets vreselijks heeft hen veranderd.

6

Honeymoon (2014)
Het pas getrouwde stel Paul en Bea reist voor hun huwelijksreis af naar een meer in Canada. Kort na aankomst ontdekt Paul dat Bea gedesoriënteerd door de nachtelijke duisternis dwaalt. Haar gedrag begint vervolgens steeds vreemder te worden.

7

House Of The Devil (2009)
Studente Samantha Hughes moet oppassen tijdens een maansverduistering. In eerste instantie lijkt het een normaal klusje, maar langzamerhand begint ze te ontdekken dat haar cliënten een gruwelijk geheim verbergen.

8

Let The Right One In (2008)
De 12-jarige Oskar krijgt een vriendschap met zijn nieuwe buurmeisje. Sinds ze naast Oskar en zijn familie is komen wonen sterven er plotseling een hoop mensen. Niemand weet waarom, behalve Oskar, die het geheim van zijn buurmeisje kent.

9

Oculus (2014)
Jaren na de mysterieuze dood van hun ouders vinden een getraumatiseerde broer en zus de oorzaak van hun gezinstragedie: een vervloekte spiegel die een 300-jarige geschiedenis van bloedvergieten en vernieling met zich meedraagt.

10

Stake Land (2011)
De tiener Martin moet samen met vampierjager Mister zien te overleven in verlaten dorpen en steden die worden bevolkt door bloeddorstige vampiers. Hun enige doel is het bereiken van veilig gebied.

11

The Babadook (2014)
Een alleenstaande moeder heeft te kampen met haar zoon Samuel die een nachtelijke angst voor een schimmig monster heeft ontwikkeld. Al gauw wordt ze zelf ook geconfronteerd met een duistere aanwezigheid in het huis.

12

The Den (2014)
Tijdens een willekeurige video-chat ziet Elizabeth hoe een tienermeisje op gruwelijke wijze wordt vermoord. De politie doet het af als een virale grap, maar Elizabeth gaat op zoek naar de waarheid. Haar leven staat al snel op z’n kop.

13

V/H/S/2 (2013)
Een groep detectives probeert in te breken in een huis. Ze zijn op zoek naar bewijsmateriaal dat mogelijk leidt naar de vondst van een student die al enige tijd vermist wordt. Tot hun grote verbazing vinden ze een serie tapes met verschillende lugubere opnames.

14

We Are What We Are (2013)
De mooie tienermeisjes Rose en Iris worden gekenmerkt door hun puurheid, tot ze beseffen dat ze de familietraditie van het Lamsfeest moeten verderzetten: een gruwelijk ritueel dat ze geërfd hebben van hun voorouders.

15

You’re Next (2011)
Een familie wordt aangevallen door een groep sadistische moordenaars tijdens een uitje. Ze barricaderen zichzelf in het vakantiehuisje en weren verschillende aanvallen van zowel binnen als buiten het huisje af.