Events

Kingsland breidt succesvol uit naar Twente

Elk jaar met Koningsdag wordt er op meerdere plekken in Nederland het Kingsland Festival georganiseerd. Na Amsterdam, Den Bosch en Groningen zijn er dit jaar twee locaties toegevoegd: Maastricht en Oldenzaal. Al spreekt de organisatie zelf liever van Twente, omdat Oldenzaal veel mensen waarschijnlijk niks zegt.

De uitbreiding naar Twente is een logische keuze, aangezien er in die regio nog geen groot festival was te vinden op Koningsdag. Schandalig natuurlijk, want juist de Tukkers houden wel van een feestje. En dat is direct goed te merken. Er waren namelijk ruim 15.000 mensen aanwezig op deze eerste editie in Oldenzaal.

De line-up bestond afgelopen donderdag onder meer uit Bizzey, Bokoesam, Curbi, Fedde Le Grand, Sam Feldt, Sevn Alias en Tiësto. Laatstgenoemde, die drie keer is uitgeroepen tot beste dj ter wereld, was zo populair dat de andere stages letterlijk halfleeg waren tijdens zijn optreden. Best zonde, want tegelijkertijd waren bijvoorbeeld ook de mannen van Moksi geprogrammeerd.

Mede door de komst van Tiësto trok Kingsland een zeer divers publiek. Zo waren er best wat feestende 50-plussers op het terrein te vinden. Verder is het festival vergelijkbaar met de edities in de andere steden en merk je als bezoeker waarschijnlijk niet heel veel verschil tussen de verschillende locaties. Ook qua line-up komen de plaatsen deels overeen.

Het dagje feesten werd afgesloten door Nicky Romero, inclusief een flinke lading confetti en de nodige vuurwerk. Met blije gezichten verlieten bezoekers voldaan de eerste editie van Kingsland in Twente. De conclusie is dan ook dat de organisatie een slimme stap heeft gezet door Oldenzaal als vijfde locatie toe te voegen.