Fashion

Van Pharrell tot Kanye: 10 opvallende samenwerkingen tussen Adidas en muzikanten

Bijna iedereen heeft wel een paar Adidasjes in zijn kast staan. Maar jij bent niet de enige die gek is op het Duitse merk; ook de gemiddelde muzikant loopt er (letterlijk) mee weg. Dit zijn de artiesten die de afgelopen jaren een samenwerking met Adidas aangingen en soms tot wel hele bijzondere resultaten kwamen.

A$AP Rocky
A$AP Rocky was al een tijdje goed bevriend met Jeremy Scott, die regelmatig speciale sneakers voor Adidas ontwerpt, en dus was het niet lang wachten tot de drie eindelijk de handen ineen sloegen. Het resulaat: een speciale versie van de JS Wings. A$AP was slim; de vlag die in de schoen verwerkt zat kwam ook voor op de omslag van zijn album Long Live A$AP. Een goed staaltje marketing dus.

Big Sean
Elk merk dat met zijn tijd meegaat weet wie er ‘hot and happening’ zijn in de muziekwereld. En dus werd Big Sean in 2012 gevraagd om een schoen te ontwerpen. Dit leidde tot verschillende samenwerkingen, waaronder onderstaand exemplaar: de Metro Attitude Hi. Inmiddels is Sean overgestapt naar concurrent PUMA.

Craig David
De Britse superster Craig David is dol op vers schoeisel aan zijn voeten, maar dit kan natuurlijk niet zomaar een doorsnee schoentje zijn. Hij werkte daarom met de Duitse ontwerper Sneakersnbonsai aan een custom made Louis Vuitton x Adidas editie. Waar high coutoure street style ontmoet…

Elton John
Ook Elton John ging lekker toen hij eind 2013 een speciale versie van de Stan Smith mocht ontwerpen voor het goede doel. De sneakers, felgekleurd én met zebraprint, werden vergezeld van een gezellige foto van hippie John.

Justin Bieber
Adidas NEO haalde in 2013 popidool Justin Bieber binnen voor de nieuwe wintercollectie. De compacte, opvallende sneakers straalden volgens NEO een en al Justin uit wegens het edgy en krachtige ontwerp. The Biebs zei er zelf over: “Het maken van goede muziek begint met een goed paar schoenen.”

Kanye West
De bekendste samenwerking tot nu toe is waarschijnlijk Kanye met zijn Yeezy collectie. Naast sneakers ontwierp hij verschillende kledinglijnen voor Adidas en scoorde hij héél wat aandacht met zijn shows (onder andere door flauwvallende modellen) op fashion weeks door de hele wereld.

Missy Elliott
Toegegeven: wat Missy Elliott dacht tijdens het ontwerpen van deze sneakerboots weten we niet helemaal zeker. Maar je moet toegeven: het past wel perfect in het stijlplaatje van de Amerikaanse rapster. Zou ze er soms hot boyz mee willen scoren?

Pharrell Williams
Muziek maken, lyrics schrijven en kleding ontwerpen: Pharrell kan het allemaal. Niet zo gek dus dat Adidas besloot om met hem samen te werken. Een fijne vormgeving en goede kleurkeuze was het resultaat van zijn Pastel Pack. Go, Pharrell!

Rita Ora
De Britse zangeres Rita Ora lanceerde de afgelopen jaren verschillende lijnen voor Adidas Originals: opvallende printjes en felle kleuren waren daarbij the key. Eind 2016 kwam ze met deze zwarte variant van de Tubular Defiant. Hashtag hebben.

Snoop Dogg
Snoop Dogg schnabbelde lekker bij door – naast het fulltime stoner zijn – ook nog een speciale sneaker te lanceren in 2014: de Snoop Seeley. Een goudblauwe sneaker met het standaard Adidas uiterlijk, maar wél met een snufje Snoop.