Events

5 redenen waarom wij deze zomer op Melt zijn te vinden

Tussen Berlijn en Leipzig in ligt een verlaten industrieterrein aan een meer. De Stalen Stad, zoals deze bijzondere locatie wordt genoemd, is van 13 tot en met 15 juli het decor van Melt. Wij leggen je vandaag uit waarom je dit festival absoluut een keer moet bezoeken.

De locatie is indrukwekkend
Wie van industriële bouwwerken houdt, zal onder de indruk zijn van het terrein van Melt. Je vindt er overblijfselen van voormalige kolenmijnen, maar zit tegelijkertijd aan een prachtig meer met strandjes. En dan is er ook nog een bos voor underground feestjes.

De line-up is van hoog niveau
Zo rauw als de locatie is, zo rauw is de line-up. Melt richt zich op een mix van elektronische acts en bands. Je vindt er wereldberoemde namen, maar ook underground artiesten die normaal in donkere kelders staan. Headliners zijn dit jaar onder meer Florence + The Machine, Mura Masa, Nina Kraviz, Odesza, The xx en Tyler, The Creater.

Er valt 24 uur per dag iets te beleven
Voor wie niet aan uitrusten doet, is er de Sleepless Floor. Hier kun je non-stop dansen. Dat betekent 24 uur per dag, vier dagen lang, continu. Doe je het liever iets rustiger aan? Dan kun je bijvoorbeeld even relaxen bij de openluchtbioscoop of een van de vele eettentjes.

Alles mag en kan op Melt
Op Melt wordt niet in hokjes gedacht. Het festival is divers en alternatief, waardoor niets te gek is en iedereen er welkom is. Hou je dus vooral niet in met je dansmoves en wees niet bang om je meest excentrieke outfit uit de kast te trekken. Alles mag en kan.

Het festival is goed te combineren met een Interrail
Melt vindt plaats in Gräfenhainichen. Zoals gezegd ligt dat tussen Berlijn en Leipzig in. Je zou het festival dus perfect kunnen combineren met een trip naar deze twee steden. Boek bijvoorbeeld een Interrail en maak er een vakantie van. Cultuur snuiven in Berlijn, feesten op Melt en shoppen in Leipzig… klinkt goed toch?

Ook op Soundflow adverteren?