Events

Waarom wij naar Balaton Sound gaan (en jij hopelijk ook)

Voor een prikkie van de beste dj’s genieten én het ultieme vakantiegevoel beleven? Van 4 tot en met 8 juli kan het, want dan is het weer tijd voor Balaton Sound. Het festival, gelegen aan het Balatonmeer in Hongarije, is om meerdere redenen een bezoekje waard. Wij zetten er een paar voor je op een rijtje.

De locatie van Balaton Sound is perfect
Het festivalterrein ligt pal aan het grootste meer van Midden-Europa: Balaton, de naamgever van het festival. Ideaal voor wie het gevoel van zon, zee en strand wil combineren met feesten. En zo’n verfrissende duik in het water is op zich geen overbodige luxe als je beseft dat het kwik overdag boven de dertig graden uit kan komen.

Je kunt er met de trein heen reizen
Waarom zou je gaan vliegen als je ook in de Balaton Sound Express kunt stappen? Reis vanaf Brussel of Gent en maak al nieuwe vrienden voor je arriveert. Wil je het festival combineren met een trip door Europa? Boek dan een Interrail en reis een bepaalde tijd onbeperkt door wel dertig landen in Europa. Aanrader.

De line-up is zéér gevarieerd
Het leuke aan Balaton Sound is dat de line-up alle kanten opgaat. Van edm tot techno en van r&b tot trance – er is voor ieder wat wils. Onze favorieten zijn toch wel Big Sean, Charlotte de Witte, Craig David, DJ Snake, David Guetta, Eric Prydz, Rita Ora, The Chainsmokers en Ty Dolla Sign. Bekijk de volledige lijst hier.

Omdat… bootfeestjes!
All on board! Zeg je Balaton, zeg je bootfeestjes. De partyboat vertrekt vanaf de haven van Siofok en vaart drie uur over het Balatonmeer, natuurlijk ook langs het festivalterrein (selfie!). 300 festivalbezoekers, met iedere dag een andere line-up. Gekkenhuis!

Because it’s all about the money
Zoals we eerder al zeiden: Balaton Sound is goedkoop. Ja, je bent wel even onderweg, maar dan heb je ook wat. Een pas voor vijf dagen scoor je vanaf 190 euro, een dagkaart voor 59 euro en voor 2 euro heb je al een halve liter (!) Heineken in je mik. Vergeet dus niet af en toe een watertje tussendoor te drinken.