Events

5 redenen waarom jij Roskilde Festival zou moeten bezoeken

Op zoek naar een leuke bestemming voor een vakantie met een muzikaal tintje? Dan hebben wij een tip voor jou. Het Scandinavische festival Roskilde, dat van 30 juni tot en met 7 juli plaatsvindt in Denemarken, is namelijk een absolute aanrader. Hieronder leggen we je uit waarom.

Roskilde is goed te combineren met een citytrip of rondreis
Roskilde Festival ligt in de gelijknamige stad Roskilde. De stad heeft drie treinstations, van waaruit je binnen een halfuur in Kopenhagen bent. Je kunt het gefeest dus perfect combineren met een citytrip of een Interrail door Denemarken. In het prachtige land valt tenslotte genoeg te zien.

Het festival is huge
Roskilde is een van de populairste festivals van Europa. Het evenement trekt jaarlijks zo’n 100.000 feestgangers en staat op een mooie zesde plaats op de lijst met grootste festivals van Europa. Dit jaar worden er zelfs 130.000 bezoekers verwacht.

De line-up is enorm gevarieerd
Naast Bruno Mars, David Byrne, Eminem en Gorillaz als headliners staan ook opkomende artiesten als 6LACK, Kali Uchis en Khalid op het programma. Liefhebbers van hiphop kunnen hun hart ophalen bij onder meer Joey Bada$$ en Stormzy. Ook fans van elektronica mogen zich gelukkig prijzen met namen als Alex Vargas, Massive Attack en Maribou State.

De organisatie is eerlijk
Roskilde begon in 1971 als non-profit organisatie en is dat tot de dag van vandaag nog steeds. Het geld dat het festival ophaalt, wordt elk jaar gedoneerd aan een goed doel. Je feest dus niet alleen voor je eigen plezier, maar helpt ook nog mee aan een betere wereld.

Er is meer dan muziek
Naast muziek is het zevendaagse festival gevuld met andere activiteiten. Zo wordt Roskilde altijd ingeluid met de zogenaamde ‘Naked Run’ waarbij men naakt rondjes loopt. Ook heb je de mogelijkheid om een duik te nemen in het aangrenzende meer en kun je daar zelfs gaan vissen.

Ook op Soundflow adverteren?