Stuff

De OnePlus 6 biedt verrassend veel moois voor een betaalbare prijs

Op zoek naar een high-end smartphone, maar geen zin om de volle mep te betalen? Dan is de OnePlus 6 misschien iets voor jou. Dit nieuwe toestel van de snelgroeiende Chinese telefoonfabrikant kost 519 euro en moet concurreren met telefoons die soms twee keer zoveel kosten. Wij hebben uitgetest of dat ook is gelukt.

Wie de OnePlus 6 in handen krijgt, valt waarschijnlijk direct op dat het model een volledig glazen design heeft. Dit staat niet alleen erg stijlvol, maar zorgt er ook voor dat radiogolven beter uitgezonden en opgevangen worden, waardoor gebruikers meer dan 1 gigabit aan downloadsnelheid aankunnen.

De OnePlus 6 heeft dankzij het 6,28-inch scherm een adembenemende kijkervaring. Ook qua ‘onzichtbare’ techniek is de smartphone indrukwekkend. Het toestel wordt aangestuurd door een van de meest sterke processors op de markt: de Qualcomm® SnapdragonTM 845, die de performance met 30% verbeterd en tegelijkertijd 10% zuiniger met de batterij omgaat.

Nu we het toch over de batterij hebben: de OnePlus 6 beschikt over fast charge technologie, waardoor je hem slechts een half uur hoeft op te laden om genoeg batterijniveau te hebben voor de hele dag. Het voordeel van zo’n goede batterij is dat je je niet in hoeft te houden met je camera. En dat is handig, want de telefoon heeft een dual camera systeem, bestaande uit een 16 megapixel primaire camera, ondersteund door een 20 megapixel secundaire camera. Ook fijn is dat de camera een extra grote sensor heeft, waardoor die uitmuntend presteert in uiteenlopende lichtcondities. Perfect voor bijvoorbeeld op een festival.

Bij zowel de camera aan de voorkant als die aan de achterkant kun je Portrait Mode gebruiken. De camera is dan in staat om een scherptediepte effect aan bijvoorbeeld selfies toe te voegen. Ook is het mogelijk om zeer gedetailleerde slow motion beelden te schieten.

Al met al kunnen we dus wel stellen dat de OnePlus 6 alle functies heeft waar veel duurdere toestellen van concurrenten ook over beschikken. Sterker nog: de telefoon scoort op sommige punten zelfs beter. En dat allemaal voor prijzen die starten vanaf 519 euro. Een goede deal, lijkt ons.

De OnePlus 6 verschijnt met een 64GB, 128GB en 256GB opslag. Je kunt uit meerdere kleurenvarianten kiezen: Mirror Black, Midnight Black en Silk White. Sinds gisteren is er daarnaast ook een rode versie beschikbaar, die voortkomt uit een mix van een doorzichtige oranje laag en een rode basislaag.