Events

7 acts die je niet mag missen op Balaton Sound

Eerder deze maand gaven wij vijf redenen waarom je komende zomer het Hongaarse festival Balaton Sound moet bezoeken. Mocht je nog niet overtuigd zijn – wat wij ons eigenlijk niet kunnen voorstellen – dan gaan we vandaag wat dieper in op de line-up. Dit zijn de zeven acts die je bij een bezoekje aan Balaton Sound echt niet mag missen.

Armin van Buuren
Eigenlijk zijn er twee redenen waarom je Armin van Buuren moet gaan zien. Allereerst hoor je als echte Nederlander natuurlijk je landgenoot te supporten. Daarnaast is de dj gewoon héél erg goed. Hij is niet voor niks maar liefst vijfmaal uitgeroepen tot beste ter wereld.

DJ Snake
DJ Snake brak een paar jaar geleden door met de singles Turn Down For What en Let Me Love You samen met Justin Bieber. Inmiddels is de Fransman niet meer weg te denken uit de hitlijsten. Gisteren bracht hij nog een single uit met onder anderen 21 Savage, Gucci Mane en Offset.

G-Eazy
G-Eazy, ook wel de ‘James Dean of Rap’ genoemd, maakt al een tijdje muziek. Vroeger verkocht de Amerikaan zijn mixtapes voor 5 dollar op het schoolplein, tegenwoordig is hij wereldwijd succesvol. Zo leverde zijn duet met zangeres Bebe Rexha, Me Myself & I, hem meer dan een miljard streams op.

J. Balvin
J. Balvin is een van de redenen dat reggaeton momenteel populairder dan ooit is. Met zijn vernieuwende sound wist de Colombiaan wereldwijd de aandacht te trekken. Inmiddels heeft hij samengewerkt met onder anderen Pitbull op Hey Ma en Pharrell Williams op Energía.

Jauz
Wie even helemaal los wil gaan, adviseren wij om een kijkje te gaan nemen bij Jauz. De Amerikaanse dj/producer slaagt er als geen ander in om verschillende genres aan elkaar te mixen. Zijn sets zijn gevarieerd, maar bevatten altijd de nodige dubstep en trap. Beuken maar!

Sofi Tukker
Sophie Hawley-Weld en Tucker Halpern ontmoetten elkaar toevallig tijdens een kunstbeurs op de universiteit. Een paar maanden later schreven ze de hit Drinkee, die zelfs werd genomineerd voor een Grammy. Sindsdien gaat het duo in sneltreinvaart met hun elektronische jungle-pop.

The Chainsmokers
Ga tijdens Balaton Sound een kijkje nemen bij The Chainsmokers en de kans is groot dat je continu denkt ‘hey, dit nummer ken ik’. Het Amerikaans dj-duo heeft de afgelopen jaren namelijk schandalig veel hits gescoord. Momenteel staan ze hoog in de hitlijsten met Who Do You Love, waarop je ook 5 Seconds of Summer hoort.

Balaton Sound vindt dit jaar plaats van 3 tot en met 7 juli. Bezoek voor informatie en tickets de Balaton Sound-website. Daar kun je tevens de volledige line-up vinden.