Lists

Dit zijn de voor- en nadelen van een sim only-abonnement

Loopt jouw telefoonabonnement binnenkort af? Dan is het tijd om een nieuw abonnement uit te kiezen. Waar het vroeger vanzelfsprekend was om een abonnement met telefoon te nemen, zijn er nu steeds meer mensen die voor een sim only-abonnement gaan. Maar wat zijn nou eigenlijk de voor- en nadelen van sim only? In dit artikel leggen wij het je uit.

Lage abonnementskosten
Bij abonnementen met telefoon bestaat een groot deel van de abonnementskosten uit het afbetalen van je nieuwe telefoon. Je betaalt het volledige bedrag van het toestel, alleen dan verspreid over een aantal maanden. Bij sim only deals betaal je enkel en alleen voor je abonnement, wat het bedrag tot wel 80% kan verlagen.

Maandelijks opzegbaar
De meeste sim only-abonnementen zijn maandelijks opzegbaar. Je zit niet vast aan een abonnement van één of twee jaar, maar kunt na elke maand besluiten om te switchen van provider en/of abonnement. En dat is handig, want je wensen veranderen natuurlijk continu.

Flexibel abonnement
Sim only-abonnementen zijn niet alleen flexibel qua opzeggen, maar ook qua belminuten en data. Word je verliefd op iemand uit Australië? Dan kun je de onderdelen van je sim only-abonnement eenvoudig omhoog bijstellen. En mocht je relatie dan toch weer uitgaan, dan stel je het zo weer bij naar beneden.

Je kunt je oude telefoon houden
Telefoons gaan steeds langer mee. En mocht er een keer een onderdeel kapot gaan, dan kun je je smartphone eenvoudig laten repareren. Dit is ook te zien aan het feit dat refurbished telefoons steeds populairder worden. Het is dus allang niet meer nodig om elke twee jaar van telefoon te switchen of om een gloednieuwe aan te schaffen.

Of uit alle nieuwe toestellen kiezen
Mocht je toch een nieuwe telefoon willen aanschaffen, dan heb je bij een sim only-abonnement alle vrijheid om jouw droomtoestel uit te kiezen. Je zit niet vast aan een provider, waarbij je moet kiezen uit een geselecteerd aanbod.

Maar een nieuwe telefoon is vaak erg duur
Maar er zitten natuurlijk ook een aantal nadelen aan sim only deals. Bij abonnementen met een telefoon kun je elke maand een deel van het bedrag afbetalen. Kies je voor sim only, dan moet je het volledige bedrag in één keer ophoesten. Bij de iPhone 11 betaal je dan bijvoorbeeld minimaal 809 euro.

Hij moet simlockvrij zijn
Ook belangrijk is dat je bij een sim only-abonnement kiest voor een toestel dat simlockvrij is. Dit wil zeggen dat je in de telefoon simkaarten kunt doen van alle providers en dus niet gedwongen wordt om voor een specifieke partij te gaan.

Bij verlies krijg je geen leentoestel
Gaat je telefoon kapot? Dan heb je een probleem. Je bent bij een sim only-abonnement namelijk zelf verantwoordelijk voor je toestel, aangezien je die zelf hebt aangeschaft. Je krijgt dus geen leentoestel of hulp aangeboden van je provider.

Je betaalt extra voor snel internet en diensten buiten je bundel
Dit verschilt per provider, maar bij sommige providers moet je extra betalen voor snel internet zoals 4G. Ook betaal je relatief hogere bedragen als je de limieten van je bundel hebt bereikt.

In samenwerking met Ben