Videos

San Holo kondigt zijn nieuwe album aan met de single ‘Find Your Way’

San Holo heeft een nieuw album aangekondigd. Bb u ok?, zoals de plaat heet, verschijnt op 21 mei via zijn eigen label Bitbird. Om alvast een beetje in de stemming te komen heeft de Nederlandse producer de single Find Your Way gedropt. Het nummer is een samenwerking met de Britse zanger Bipolar Sunshine.

Op zijn debuut Album1 claimde San Holo het onontgonnen niemandsland tussen EDM, post-rock en indie. Dit leverde hem onder meer een Edison en een International Dance Music Award op. Zijn nieuwe album, waarop hij naast Bipolar Sunshine ook samenwerkt met onder meer American Football, Chet Porter, Mija, Mr. Carmack, Rivers Cuomo (Weezer) en The Nicholas, diept het unieke geluid dat San Holo voor zichzelf heeft ontwikkeld verder uit.

Bb u ok? bevat twintig tracks. De nummers stellen existentiële vragen over liefde, hoop, eenzaamheid en sociale verwachtingen. Het project moedigt luisteraars aan om zowel bij zichzelf als bij de mensen om hen heen vinger aan de pols te houden en te zien hoe het nu écht gaat.

“Ik heb mijn volledige hart in dit album gestort. In plaats van er over te praten, heb ik liever dat mensen ernaar luisteren, in de hoop dat het hen ook ergens naartoe brengt. Men kan zelf beslissen wat het voor hen betekent, zoals het voor mij ook een eigen betekenis heeft. Dat is de schoonheid van muziek”, aldus San Holo.