Events

Freshtival wordt verplaatst naar 13, 14 en 15 augustus

Freshtival, het grootste festival van Oost-Nederland, wordt verplaatst. Het evenement zal dit jaar op 13, 14 en 15 augustus plaatsvinden op recreatiepark Het Rutbeek in Enschede. “We hebben er goede hoop in dat we dan relatief ver zijn in deze coronapandemie”, aldus een woordvoerder.

50.000 bezoekers
Freshtival trekt jaarlijks ruim 50.000 bezoekers die meerdere dagen kunnen genieten van de meest uiteenlopende artiesten. Sinds een aantal jaar is het festival uitgebreid met een festivalcamping met 10.000 kampeerders.

De editie van vorig jaar kon niet doorgaan door de coronamaatregelen. De organisatoren gaan ervan uit dat half augustus grote groepen gevaccineerd zijn en er grote hoeveelheden sneltesten beschikbaar zijn, zodat er op het terrein geen afstand hoeft te worden gehouden. Sterker nog: als er tegen die tijd nog wel afstandsregels gelden, dan gaat het event niet door.

Tickets
Eerder gekochte tickets worden automatisch doorgeschoven naar augustus. Daardoor is 70% van alle tickets al vergeven. De resterende kaartjes gaan pas in de verkoop zodra er groen licht komt vanuit de overheid.

Steunmaatregel
Freshtival is overigens niet het enige festival dat wordt verplaatst. Veel organisatoren verwachten dat het nog wel een halfjaar kan duren voordat de eerste grote evenementen kunnen plaatsvinden. Hoe later in het jaar ze een festival organiseren, hoe groter de kans is dat het doorgaat. En mocht een evenement onverhoopt toch niet doorgaan, dan draait de overheid op voor de gemaakte kosten dankzij een onlangs gepresenteerde steunmaatregel.