Videos

Blaudzun brengt een ode aan alledaagse helden

Blaudzun heeft vandaag zijn nieuwe single Real Hero uitgebracht. Het is een ode aan de alledaagse helden die ons leven de moeite waard maken en tevens de eerste track in aanloop naar zijn aanstaande album Lonely City Exit Wounds.

Eerbetoon
Johannes Sigmond, zoals de Nederlandse singer-songwriter eigenlijk heet, schreef Real Hero in eerste plaats voor het doodzieke zoontje van een van zijn beste vrienden. Het is een eerbetoon geworden, ook aan zijn zusje en ouders. “Toen ik Real Hero schreef hadden we met z’n allen de hoop dat hij de ziekte zou overwinnen, maar het liep helaas anders. Afgelopen november zong ik de song in uitgeklede vorm op zijn begrafenis.”

Positiviteit
Ondanks de verdrietige aanleiding straalt het nummer positiviteit uit. “De wereld leek afgelopen jaar met haat en ziekte overspoeld te worden, maar toch viel er in de chaos veel moois te ontdekken. Mensen die elkaar juist weten te vinden als tegenstellingen onoverbrugbaar lijken, mensen die liefde ontdekken in tijden van pandemie. Mensen die zich niet neerleggen bij verlies en eenzaamheid en er staan voor zichzelf en hun medemens. Dat zijn mijn ware helden.”

In de video van Real Hero zien we een jonge man, die danst en dartelt door een grote stad. Hij is een vermomde superheld. Overal waar hij langskomt, verandert hij de ogen en geest van mensen. In alle reflecties zien we zijn ware aard: een jonge man in een superheldenpak.