Fashion

Lil Nas X mag zijn ‘satanschoenen’ niet meer verkopen

Lil Nas X mag zijn veelbesproken Satan Shoe niet langer verkopen. Nike was deze week naar de rechter gestapt, omdat de rapper de sneaker heeft laten overkomen als een samenwerking, terwijl het sportmerk niet achter het controversiële ontwerp staat. Nike eiste dat de schoen niet langer verkocht zou worden. De rechter heeft het merk in het gelijk gesteld.

Schadevergoeding
MSCHF, het kunstenaarscollectief dat de Satan Shoe heeft ontworpen, laat aan TMZ weten dat er contact is gezocht met Nike om de kwestie achter gesloten deuren op te lossen. Het merk heeft daar volgens een woordvoerder niet op gereageerd. Sterker nog: Nike eist ook nog een flinke schadevergoeding. Daarover is echter nog geen uitspraak gedaan.

Druppel bloed
Lil Nas X lanceerde vorige week 666 paar van de Satan Shoe. De schoen is een remake van de klassieke Nike Air Max uit 1997, maar dan met diverse Bijbelse verwijzingen naar de duivel. Op de zijkant van de schoen zijn Bijbelse teksten geborduurd over Satan. De zool bevat een druppel menselijk bloed. Op de onderkant is een afdruk van een pentagram te zien.