Videos

Bente en Maan spreken zich uit tegen straatintimidatie

Het is te bizar voor woorden, maar veel vrouwen voelen zich ’s avonds onveilig op straat. Ze vermijden oogcontact en zijn altijd op de hoede. Met Nee Is Nee hebben Bente en Maan een lijflied gemaakt tegen straatintimidatie en ander grensoverschrijdend gedrag. Het nummer komt voort uit een gesprek tussen de twee zangeressen waarin ze hun ervaringen met ongewenst gedrag uitwisselden.

“Nageroepen worden op straat, ongewenst aangeraakt worden bij het uitgaan, alert zijn als je ’s avonds alleen naar huis fietst. Als ik dit bespreek met vriendinnetjes kan iedereen ervaringen hierover delen. Het is bijna ‘normaal’ en dat vind ik echt te bizar. Iedereen zou veilig over straat moeten kunnen lopen zonder bang te zijn voor ongewenste reacties, wat je ook aan hebt, wie je ook bent”, aldus Maan.

Met het nummer willen de twee artiesten ongewenst gedrag bespreekbaar maken. “Wie weet helpt het een beetje om mensen er bewust van te maken. Straatintimidatie komt veel voor en dat is niet oké”, aldus Bente.