Videos

Beluister hier het EK-anthem van Martin Garrix, Bono en The Edge

Door het uitstellen van het EK moest de samenwerking een jaar geheim blijven, maar vandaag is dan eindelijk bekendgemaakt dat Martin Garrix, Bono en The Edge samen de studio in zijn gedoken voor het EK-anthem We Are The People. Garrix werkte drie jaar aan het nummer. Al bij de start van het creatieve proces had hij het gevoel dat de stem van Bono perfect zou passen bij de track. Zijn visie kwam tot leven toen zowel Bono als zijn U2-bandgenoot The Edge hun medewerking toezegden.

Toen vervolgens Bono de tekst en melodieën creëerde en The Edge zijn karakteristieke gitaarriffs toevoegde, ontstond de uiteindelijke versie van het officiële anthem voor het EK, dat volgende maand begint. “Samen met Bono en The Edge de muziek maken voor een van de grootste sportevenementen ter wereld was een ongelofelijke ervaring. Ik ben erg trots op wat we samen hebben gedaan en ben heel blij om het eindelijk met iedereen te kunnen delen”, aldus Garrix over de samenwerking.

We Are The People zal te horen zijn tijdens de uitzendingen van alle wedstrijden. Naast de officiële track produceerde Garrix ook de muziek waarmee de spelers het veld opkomen.