Videos

Leon Bridges kondigt zijn nieuwe album ‘Gold-Digger Sound’ aan

Met zijn tweede album Good Thing won Leon Bridges in 2018 een Grammy Award. Daarna lag de wereld aan zijn voeten. Vandaag kondigt de Amerikaanse singer-songwriter aan dat zijn derde album Gold-Digger Sound op 23 juli verschijnt. Motorbike is de eerste officiële single van de plaat. Voor de regie van de bijbehorende videoclip strikte Leon niemand minder dan Director .Paak, beter bekend als Anderson .Paak.

Gold-Diggers Sound ontstond in de gelijknamige bar en studio in Los Angeles, waar Leon twee jaar doorbracht met collega-muzikanten. Wat begon als nachtelijke jamsessies, mondde uiteindelijk uit in een album. “Het voelde als een paradijs voor muzikanten. We verplaatsen ons moeiteloos van de dansvloer naar de studio. We dronken onze laatste tequila om tien uur ‘s ochtends, namen een kop koffie en werkten door tot tien uur ‘s avonds. Gold-Diggers Sound is mijn meest sensuele en zelfverzekerde album tot nu toe en ik kan niet wachten om het uit te brengen”, aldus Leon Bridges over het project.

Op de plaat staat ook de single Sweeter, die de artiest vorig jaar uitbracht na de moord op George Floyd. In augustus speelde hij het nummer live tijdens de Democratic National Convention in de VS.