Stuff

Welk cadeau kies je deze keer?

Voor wie je ook een cadeau zoekt, het is altijd weer een flinke uitdaging. Er is ontzettend veel keuze. En dan maakt het natuurlijk ook behoorlijk veel uit of je een vaderdagcadeau zoekt of juist iets voor je nichtje van 6. In dit artikel zetten we je graag op het juiste spoor, waarbij we rekening houden met gemiddelde cadeauwensen en niet met de uitspattingen van enkelingen…

Bloemen en planten zijn altijd een goede keuze
Ja, het ligt voor de hand, maar daar is ook een goede reden voor. Mensen worden écht blij van een bloemetje of van een mooie plant. En tegenwoordig kun je gewoon online planten kopen, dus het kost je amper moeite om het cadeau te regelen. Reden genoeg dus om te kiezen voor een heuse klassieker die nog steeds in de smaak valt. Laat met je cadeau zien dat je weet waar de ontvanger van houdt en wat past bij het interieur.

Bovendien heeft dit cadeau nog meer voordelen. Uit onderzoek blijkt dat planten voor mentale rust zorgen. Planten filteren bovendien de lucht en maken nieuwe zuurstof aan voor ons. Ook schijn je beter te kunnen werken in een omgeving met planten.

Met gadgets kun je alle kanten op
Een koptelefoon, een gameconsole, een smart watch… Als het om gadgets gaat kun je echt alle kanten op. De techniek staat voor niets en alle spullen worden steeds beter en slimmer. Wil je hier iets mee als cadeau, dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je iets kiest dat de ontvanger nog niet heeft. Misschien kun je eens wat subtiele vragen stellen om hierachter te komen?

Een cadeaubon is geen zwaktebod
Het geven van geld of een cadeaubon wordt soms als een zwaktebod gezien, omdat je niet met een gekozen cadeau aan komt zetten. Maar je kunt er juist ook heel bewust voor kiezen om geld of een bon te geven. Daarmee kan de ontvanger immers precies aanschaffen wat hij of zij wil. Waarom zou je dan moeite doen voor een specifieke aankoop terwijl de onzekerheid knaagt dat het misschien niet in de smaak valt?

Kies vooral iets dat past bij de ontvanger
Nog zo’n open deur, maar wel weer iets dat gewoon waar is. Want als je een cadeau uitkiest waar de ontvanger heel blij mee is, dan schenkt dat jou ook meer geluk. Bedenk welke eigenschappen je vindt passen bij de persoon en vind hier een geschikt cadeau bij. En sluit je vooral aan bij de hobby’s die diegene heeft. Dan kan het bijna niet fout gaan!