Videos

Mykki Blanco deelt de eerste single van een nieuw album

Mykki Blanco heeft een nieuw album aangekondigd. De eerste single van Stay Close To Music heet French Lessons en is een samenwerking met Kelsey Lu. Het volledige project verschijnt op 14 oktober onder het label Transgressive. Naast Kelsey Lu zijn op het album ook ANOHNI, Devendra Banhart, Jonsi van Sigur Rós, Mnek en Saul Williams te horen.

Bij de eerste single French Lessons is een videoclip verschenen, opgenomen in Georgië en geregisseerd door Felix Kalmenson. Bekijk hem hieronder.
Mykki Blanco wordt gezien als de grondlegger van het genre queer rap. De Amerikaanse rapper, performancekunstenaar, dichter en activist bracht in 2012 hun eerste EP en mixtape uit en werd hiermee binnen een paar maanden wereldberoemd. Op hun nummers is een fris, authentiek en vernieuwend elektronisch geluid te horen en teksten waar Blanco problemen als racisme, discriminatie en de slechte representatie van LGBTQ+’ers aan de kaak stelt. Door de jaren heen leverde dit samenwerkingen op met artiesten als Kanye West en Madonna.