Stuff

Apple gaat de nieuwe iPhone 14 op 7 september onthullen

Toe aan een nieuwe telefoon? En overweeg jij een iPhone te kopen? Wacht dan even met bestellen, want de iPhone 14 komt eraan. Op 7 september organiseert Apple een online evenement waar naar verwachting de iPhone 14 wordt onthuld. Naast de nieuwe iPhone zal Apple ook nieuwe Macs, iPads en Apple Watch-modellen presenteren.

De release van de iPhone 14 wordt een belangrijk moment voor Apple. De smartphonemaker is zeer afhankelijk van de iPhones, die doorgaans goed zijn voor de helft van de omzet van het bedrijf. Op dit moment zakt de verkoop van smartphones in nu consumenten de gevolgen van de hoge inflatie steeds meer beginnen te voelen. Het wordt voor Apple dus een echte uitdaging om consumenten te overtuigen zo’n grote uitgave te doen.

iPhone 14
Wat je kunt verwachten van de iPhone 14? Er worden vier modellen gepresenteerd: het basismodel, de iPhone 14 Max, de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max. Deze keer worden er dus geen mini-modellen verwacht. Sterker nog: het basismodel, de iPhone 14, wordt juist iets groter. Ook gaat het gerucht dat de iPhone 14 dikker is.

Niet alleen het formaat verandert, maar ook het design heeft kleine aanpassingen gekregen. De notch, het ‘hapje’ uit het scherm, zal waarschijnlijk verdwijnen. Hierdoor wordt de iPhone dus één en al scherm. In het scherm komt een cameragaatje.

De Pro-modellen krijgen een extra luxe uitstraling. Het gerucht gaat dat de iPhones een titanium behuizing hebben. Dit staat chique en heeft als bijkomend voordeel dat het ook zeer krasbestendig is.

Techniek
Misschien nog wel belangrijker dan de subtiele aanpassingen van het ontwerp is de techniek van de nieuwe iPhone 14. Het toestel krijgt een A16 Bionic-chip, die net weer wat sterker is dan zijn voorganger. De iPhone 14 Pro en Pro Max krijgen bovendien meer werkgeheugen. Verwacht wordt dat het om 8 GB RAM gaat.

Online wordt veel gespeculeerd over de Lightning-aansluiting. Deze aansluiting wordt mogelijk vervangen met een usb-c. Anderen zeggen weer dat de iPhone 14 helemaal geen poort krijgt en je hem dus draadloos moet opladen. Wel is al duidelijk dat de batterijduur beter wordt dankzij een energiezuinigere 5G-chip.

Camera
De camera van de iPhone 14 gaat er weer flink op vooruit. De Pro-modellen krijgen naar verluidt zelfs een 48-megapixel camera, waarmee je ook 8K-video’s kunt schieten. Daarnaast zijn er geruchten dat de camera wordt uitgerust met een periscopische lens, wat zorgt voor een grotere optische zoom.

Prijzen
Benieuwd naar de prijzen? De iPhone 14 en iPhone 14 Max worden de goedkoopste modellen. De iPhone 14 kost naar verwachting 909 euro en de iPhone 14 Max 1009 euro. Voor de iPhone Pro ga je zo’n 1259 euro betalen. De iPhone 14 Pro Max wordt met 1359 euro iets prijziger. De duurste iPhone 14 wordt de Pro Max met 1 TB opslag. Deze gaat rond de 1939 euro kosten.

Verkoopdatum
Doorgaans zijn de nieuwe iPhones anderhalve week na de onthulling verkrijgbaar. Verwacht wordt dat dit nu ook zo zal zijn. Rond 16 september kun je de nieuwe iPhone dus in de winkels vinden. Ga jij hem kopen?