Events

Het Noord Nederlands Orkest keert in 2023 toch terug op Lowlands

Het Noord Nederlands Orkest (NNO) keert volgend jaar terug naar Lowlands om het optreden dat gisteren op het laatste moment werd geschrapt in te halen. Dat is besloten na een gesprek tussen het festival en het orkest. Marcel Mandos, artistiek leider van het orkest, vertelde dat zojuist op NPO Radio 2: “Shit happens soms. Ik was echt woest, maar het heeft geen zin om boos te zijn. Wij gaan volgend jaar daar spelen, daar zijn we ontzettend blij mee en dat gaan we gewoon doen.”

Het 160 man sterke gezelschap zou gistermiddag optreden in de grootste tent van het festival. Maar vanwege logistieke problemen bij de Lowlands-organisatie ging het concert niet door. Het ging mis bij de opbouw van het podium voor Stromae. “Het opbouwen zou om 01:00 uur beginnen, maar bepaalde onderdelen waren niet aanwezig. Die moesten eerst worden opgehaald”, zei Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg daarover.

Het optreden van het orkest verplaatsen was door het strakke schema helaas niet mogelijk. Dit leverde woedende reacties op, voornamelijk van Facebook-huismoeders die blijkbaar niet snappen hoe een festival werkt.

Het is de eerste keer dat Lowlands een show moest afblazen omdat de voorbereidingen voor een ander optreden uitliepen. Stromae heeft zelf niet gereageerd op het incident. Hij sloot gisteravond het festival af. Zijn optreden, met een uitgekiend podiumontwerp, wordt door NRC ‘een visueel overdonderende show van wereldklasse’ genoemd.