Stuff

De Samsung Galaxy S23 Ultra is de beste cameratelefoon van dit moment

Maak jij graag foto’s met je telefoon? Lees dan snel verder. Samsung heeft namelijk de nieuwe Galaxy-serie onthuld met de Samsung Galaxy S23, Samsung Galaxy S23 Plus en de Samsung Galaxy S23 Ultra. De S23 beschikt over zo’n goede camera dat het by far dé fotografiesmartphone van dit moment is. Vooral het Ultra-model is indrukwekkend. Wij leggen je in dit artikel uit waarom.

Zoals gezegd bestaat de nieuwe Galaxy-serie uit drie modellen. De Galaxy S23 is met zijn 6,1 inch-scherm en betaalbare prijs het instapmodel. Gebruik je je telefoon veel? Dan is de S23 Plus perfect voor jou. Het 6,6 inch-scherm zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van je favoriete series. Tot slot is er de S23 Ultra. Dit model heeft zelfs een scherm van 6,8 inch. Maar wat de telefoon vooral uniek maakt is de bijzonder goede camera, bestaande uit vijf lenzen.

Hoge resolutie
De Samsung Galaxy S23 Ultra beschikt over een 200 megapixel-hoofdcamera. Dit is de hoogste resolutie ooit in een Samsung-telefoon en zorgt ervoor dat werkelijk alle details in je foto’s haarscherp zijn. Er wordt bovendien gebruikgemaakt van ‘pixel binning’, waarbij meerdere pixels worden samengevoegd, wat voor nóg meer detail zorgt.

Inzoomen
Met de S23 Ultra haal je elk object dichtbij. Het toestel heeft twee zoomlenzen. De eerste zoomlens kan tot drie keer optisch zoomen en de tweede tot wel tien keer. Gebruik je digitale zoom, dan kun je objecten zelfs tot wel honderd keer dichterbij halen. Maar let op: bij digitaal zoomen gaat wel altijd de kwaliteit achteruit.

Nachtfotografie
’s Nachts op pad? Ook dat is geen probleem met de telefoon. De sensor van de camera laat veel licht binnen, waardoor je dus zelfs met weinig licht scherpe foto’s schiet. En is er op de originele foto toch ruis? Dan zal de AI-technologie van de camera dit verhelpen. Wat is kunstmatige intelligentie toch ook een uitvinding hè.

Selfiecamera
Ook selfies maken is geen probleem met de telefoon. Alle modellen in de Galaxy S23-serie hebben een verbeterde frontcamera. De camera heeft een snelle autofocus, waardoor je ook in hectische situaties de perfecte selfie maakt. Ook video’s schiet je in hoge kwaliteit met 60fps.

Pro-modus
Nóg betere foto’s maken? Gebruik dan vooral de pro-modus. Door deze modus te gebruiken kun je alles aanpassen wat je bij een professionele camera ook kunt aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan witbalans, sluitertijd en ISO-waarde.

Expert Raw-app
Speciaal voor de Galaxy S-telefoons is de Expert Raw-app ontwikkeld. Hiermee maak je foto’s in RAW-formaat. Dit wil zeggen dat de bestanden meer informatie bevatten, waardoor je meer en beter kunt bewerken. Je hebt hier wel een beetje kennis voor nodig, maar gelukkig kun je tegenwoordig alles online vinden.

Enthousiast geworden? De Galaxy S23-serie is vanaf nu verkrijgbaar in vier, door de natuur geïnspireerde, matte tinten: Black, Cream, Green en Lavender. De Galaxy S23, Galaxy S23 Plus en Galaxy S23 Ultra zijn te koop bij onder andere T-Mobile. De Galaxy 23 is verkrijgbaar vanaf 949 euro en de Galaxy S23 Plus vanaf 1199 euro. Wil je de Galaxy S23 Ultra met de bizar goede camera? Dan zit je op een vanaf-prijs van 1399 euro.