Events

Op Solid Grooves doodgestoken Jimmy (21) probeerde ruzie te sussen

De 21-jarige Jimmy uit Diemen, die afgelopen weekend werd doodgestoken op het festival Solid Grooves, probeerde een ruzie te sussen. Dat melden ingewijden. De ruzie ontstond nadat een groep mannen bewust over de hekken van het festival was geklommen om bezoekers te beroven en bedreigen.

Voordat het tot een confrontatie kwam heeft de groep kluisjes opengebroken. Daarna gingen de mannen het terrein op om onschuldige feestgangers te beroven. Daarbij zou ook gedreigd zijn met messen. De ruzie ontstond toen de groep een zonnebril wilde jatten.

De vechtpartij brak uit omstreeks 21:00 bij het hoofpodium op het festivalterrein. Jimmy zou toen direct op zoek zijn gegaan naar zijn zus en haar vriend. Toen hij zag dat de vriend van zijn zus in de problemen zat, probeerde hij de ruzie te sussen. In het tumult dat volgde werd de jongen gestoken. Hij werd nog gereanimeerd, maar overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Ook een 22-jarige man uit Nieuwegein en een 24-jarige man uit Amsterdam werden neergestoken. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

De zussen van Jimmy hebben op sociale media oproepen geplaatst om beelden van de steekpartij naar de politie te sturen. “Wij hopen hiermee de moordenaar van ons broertje zo snel mogelijk te achterhalen.”